Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda

Küreselleşme Sürecinde Eğitim ve Toplum

Küreselleşme Sürecinde Eğitim ve Toplum, eğitimdeki güncel meseleleri hem sosyolojik hem de disiplinler arası bir yaklaşımla ele alarak, eğitim politikalarının toplumsal etkilerini daha geniş bir çerçevede anlamayı hedeflemektedir. Eğitimin küreselleşmeyle etkileşimi, daha önce hiç olmadığı kadar kapsamlı bir tartışma konusu haline gelmiştir. Küreselleşmeyle birlikte sosyoekonomik ve sosyokültürel değişim ve dönüşümler, ulus-devlet sınırlarının esnemesi, bütün toplumların eğitime yönelik teori ve pratiklerine doğrudan yansımıştır. Bu kitap, küreselleşme sürecinde eğitim sisteminin karşı karşıya kaldığı dönüşümleri sosyolojik bir perspektiften inceleyerek, bu süreçlerin toplumsal yapı ve bireyler üzerindeki etkilerini tartışmaktadır. Eğitim kurumlarının küresel dinamiklere yanıt verme biçimleri, toplumsal eşitsizlikler, politik baskılar ve teknolojik değişimler çerçevesinde değerlendirilmekte ve eğitim politikalarının küreselleşme sürecinde geçirdiği dönüşümlere kapsamlı bir bakış açısı sunulmaktadır.
Küreselleşmenin eğitim ve toplumsal yapılar üzerindeki etkisini sosyolojik bir perspektiften ele alan bu kitapta küreselleşmenin, hızla değişen teknoloji, artan ekonomik rekabet ve buna bağlı olarak da eğitimli insan gücüne duyulan gereksinimi arttırdığına dikkat çekilmiştir. Küreselleşmenin eğitim politikalarına etkisinin, uluslararası ekonomik ve politik değişimlerle paralel olarak da şekillendiği savıyla birlikte, "bilgi çağı" olarak adlandırılan 21. Yüzyılın ikinci yarısından sonraya odaklanılmış ve bilginin sadece üretilmesinin değil, aynı zamanda yaratıcı ve eleştirel bir şekilde kullanılmasının da eğitim sistemi için öncelikli hale getirilmesi gerektiği üzerinde durulmuştur. Teknolojik gelişmelerin, eğitim sisteminde yarattığı köklü değişim ve eğitim-öğretimin geleneksel "fiziksel sınıf" ortamının ötesine taşıdığı bugünlerde dijitalleşmenin eğitim üzerindeki etkileri de incelenmektedir.
Bu çalışmayı interdisipliner kılan bir diğer unsur, eğitim ve göç olgusu arasındaki ilişkinin üzerinde durulmasıdır. Eğitim ve göç politikalarının karşılıklı etkileri üzerinde duran bu kitapta entegrasyon ve çok kültürlülük modelleri de incelenmiştir. Bu bağlamda, farklı entegrasyon modellerinin göçmenlerin eğitim sürecini nasıl etkilediği ve bu süreçlerde karşılaşılan zorluklar sosyolojik bir perspektiften analiz edilmiştir. Toplumsal cinsiyet alanına da sosyolojik bakış açısıyla yaklaşan bu kitapta, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin eğitim alanında küresel ölçekte önemli bir sorun olarak varlığını sürdürmesi üzerinde durulmuş ve neo liberal eğitim sisteminin toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini nasıl yeniden ürettiği incelenmiştir. Sağlık ve eğitim ilişkisini belirleyen toplumsal faktörlere odaklanılmış, eğitim düzeyi, gelir düzeyi, cinsiyet, yaş ve meslek gibi değişkenlerin bireylerin sağlık durumları üzerindeki etkileri ele alınmıştır. Son olarak, Türk edebiyatında eğitim olgusunun nasıl temsil edildiğine sosyolojik bir perspektiften bakılmış, 1980 sonrası yayımlanan romanlarda eğitimle ilgili olguların nasıl işlendiği, eğitim deneyimlerinin romanlar aracılığıyla nasıl temsil edildiği ve bu temsillerin toplumsal ve kültürel bağlamdaki yeri incelenmiştir.
Dr. Öğretim Üyesi Ferhat DEĞER ve Prof. Dr. Nurgün OKTİK

Devamını Oku
Trendkitap Fiyatı :
160,00 TL
144,00 TL
%10indirim
Havale/EFT ile 141,12 TL
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Benzer Ürünler
Yükleniyor...