Maliye bilimi; ekonomide kıt kaynaklara talepte bulunan kamu ekonomisinin gerçekleştirdiği gelir elde etme, harcama yapma, gelir-gider dengesizliğini giderme yolları vb. ekonomik faaliyetlerini, yöntemlerini, sınırlarını ve sonuçlarını ekonomik, sosyal, mali, siyasi ve hukuki yönden inceler.
Elinizdeki Kitapta, Maliye biliminin; Kuramsal ve Tarihsel Çerçevesi, Piyasa Başarısızlıkları Bağlamında Devletin Ekonomideki Yeri, Kamu Gelirleri, Kamu Harcamaları, Kamu Borçları, Kamu Bütçesi ve Maliye Politikasına ilişkin ayrıntılarını bulabilirsiniz.
Bu Kitap, başta İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi olmak üzere pek çok üniversitenin İktisat, İşletme, İktisadi İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler Fakültelerinin lisans/lisansüstü programları ve yüksek okullarında Maliyeye Giriş, Kamu Maliyesi, Kamu Ekonomisi, Maliye Politikası derslerinde ders kitabı olarak okutulmakta, KPSS, SMMM ve meslek adaylarının sınavlarında yardımcı kitap ve akademik çalışma yapanlar için de başvuru kaynağı olarak tercih edilmektedir.
Kitap, Maliye bilimini teorik açıdan ele almakla beraber Türkiye ile ilgili bilgilendirmelere dipnotlarda geniş yer verilmektedir. Teorik zeminde tartışılan konuları sade ve anlaşılır bir şekilde okuyucuyla buluşturmaktadır.