Bilim için hayatını tehlikeye attı ama Marie Curie'nin tek düşündüğü insanlığa bir katkı sağlamaktı.
Tarih boyunca iki Nobel Ödülü birden almayı hak eden tek bilim insanı olan Marie Curie, keşfettiği elementler sebebiyle 1934 yılında radyasyon zehirlenmesinden hayatını kaybetti. Yıllarca kendi keşfettiği tehlikeli elementleri korunmadan incelemişti. Yakın zamana kadar hâlâ radyoaktif olduğu için bilim insanları ve uzmanlar, not defterlerine bakabilmek için tehlikeyi kabul ettiklerine dair bir sözleşme imzalamak zorundaydı. Marie Curie, radyasyon hastalığına yakalanan bilim insanı kocası Pierre Curie için de gerçek bir çalışma arkadaşı ve güvenilir bir limandı.
Ne kadar tehlikeli olursa olsun, bilimde atom çağını başlatan çalışmaları aynı zamanda Curie'nin kurtuluşuydu; bu çalışmaları sayesinde on dokuzuncu yüzyıl bilim dünyasında bile son derece katı olan "kadınlar giremez" kuralına rağmen başarıya ulaşmıştı ve çağın en karanlık dönemlerinde bir yıldız gibi parlamıştı.
"Bu seri davetkâr ve tartışmalı anlatımı sayesinde etkileyici bir başlangıçla açılışı yapıyor."
- Publishers Weekly
"Bilimin Devleri serisindeki diğer kitaplar, ilk kitap olan Leonardo Da Vinci'den sonra beklentiyi fazlasıyla karşılıyor. Krull ve bilim insanları ilahi güçler tarafından bir ara ya getirilmiş olmalı."
- Bulletin of the Center for Children's Books
"Krull, Bilimin Devleri serisinde birinci sınıf bir bilimsel biyografi sunuyor."
- Kirkus Reviews
"Sürükleyici ve dikkate değer biçimde açık bir biyografi."
- The Horn Book