BİR İLK! YENİ NESİL ÖYKÜLER BUNLAR!
21. yüzyıl becerileri, kariyer ve vizyon bilinci çocuklara hiç bu kadar eğlenceli, etkileyici bir teknikle kazandırılmadı.
Hayallerinin peşinden koşan Ela, sorularına cevap ararken bir biyolog olan Merve abla ile tanışır ve kendisini ilginç bir maceranın içinde bulur. Bu macerayı yaşarken edindiği bilgiler aynı zamanda geleceğine yön verecek kararların temellerini atar. Ela'ya yaşadığı bu ilginç serüvende eşlik etmek isterseniz bu güzel öykü kitabı okumanız için sizleri bekliyor.
Kitap Hakkında
Bir Dna Hikâyesi kitabı aynı zamanda iki farklı bilimsel disiplin olan Felsefe ve Biyolojiyi bir araya getirerek, nasıl ortak bir çalışma yapılabileceğine dair örnek teşkil etmektedir. Çocuklar için Felsefe yani kısaca P4C; Matthew Lipman'ın Soruşturan Topluluk Metodu'na dayalı bir eğitim pedagojisidir. P4C'nin 4C'si; bir felsefe topluluğunda olması gereken özellikleri belirtir. Bunlar; işbirlikçi, yaratıcı, özenli, eleştirel anlamlarını taşımaktadır. Sorularla öğrenme yöntemi olarak anılan P4C'nin temeli Yunan filozof Sokrates'in diyaloglarına dayanır. Amaç bu alanda çocuklara teoride ve uygulamada; soru sorma, sorgulama, merak etme ve eleştirel düşünme becerisinin yanı sıra doğru düşünme becerisi kazandırmaktır. Ebeveyn ya da öğretmenin rehberlik ettiği felsefi soruşturmalar; çocukların sosyalleşmelerine, dinlemeyi öğrenmelerine, düşüncelerini özgüvenli bir şekilde ifade etmelerine ve iletişim becerilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Biyoloji biliminin en temel amacı sanata, üretime, teknolojiye ve gelişime destek olmaktır. Bilinmeyeni araştırmak, cevaplarla ortaya yararlı bilgiler sunmaktır. Bu bilgilerle canlı yaşamının sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışır. Biyoloji, yaşama yeni bir bakış açısı kazandırır. Merak duygusu keşfetmenin anahtarıdır. Yaşamın gizemi biyolojide saklıdır. Biyoloji kendini yakından tanıma fırsatı verir. Biyoloji en gelişmiş teknolojidir. Biyoloji çevreyi koruma bilincini kazandırır. Bilim ışığı ile dünyayı aydınlatır.