Her şey ateşle, aşla, aşkla, inançla başladı.Çiğnediğimiz her lokma, yuttuğumuz herekmek, yediğimiz her yemek, her koku, herrenk, her sunum insanlık tarihini anlattı;anlatmaya da devam ediyor...
Neden bazı yiyecek ve içecekler kimitopluluklarda yasaklanırken kimilerindekutsal sayıldı ve kutlamaya dönüştü?
Var olma çabamız hangi tatlarla keyif ve hazoldu bize?Tuzu biberi kimler attı aşımıza? Hamuruyoğuran, ateşe veren ilk eller, arpayı biraya,üzümü şaraba dönüştüren kim? Nasıl,nerede, ne zaman?Yeryüzünde ateşle su nerede nehirlerbuluşup seviştiyse insanın beslenmetarihini içeren Mutfak ve Kültür de bunuanlatmakta. Bu kitap, yalnızca tat alarak tatkatarak okuyacağımız bir kitap değil;insanın geçmişine ve tarihine keyifli biryolculuk aynı zamanda.