Yiyip içtiklerimiz ne kadar güvenli?
Topraktan çatala, çataldan vicdana gıda güvenliği.
Onu yeme bunu yeme; peki ne yiyeceğiz? Çocuk gelişiminibozan kimyasal maddeler gıdalara nasıl bulaşıyor? Çocuklar neden bu kadar hızlı kilo alıyor? Çocukluk çağında görülen obezitenin gerçek nedenleri neler ve çözüm için ne yapılmalı? Toksik kimyasalların gıdalara ve sulara bulaşması nedenönlenemiyor? İklim krizi mutfak alışkanlıklarımızı etkileyecek mi? Patlıcan kebabı ya da patates kızartması yaptığımızda başka neleri de birlikte yeriz? Küresel ısınma sorunu gıdaüretim ve tüketim süreçlerinde ne gibi değişimlere yolaçacak? İyi pirinç GDO'lu olmaz; peki neden çizgili pijamagibi olur? Ekmek yemekten vazgeçtiğimizde neleri yitiririz?Zeytin ağaçlarının yokluğu neden hikâyelerimizin de yokluğudur? Temel Reis ıspanaktaki nitratları bilse ne yapardı? Medyanın fast food hali ile kötü beslenme arasında bir ilişkivar mı? Evde yoğurt yaparak kapitalizmi yıkabilir miyiz?Gıda güvenliğini sağlamaktan sorumlu kamu kurumları ne yapıyor? Gıda ve beslenme sorunlarını çözecek politikalarınasıl oluşturabiliriz?
Bülent Şık'ın Mutfaktaki Kimyacı'sı bu sorulara yanıtlararayan bir kitap. Çocuk sağlığı ve beslenmesini gıda güvenliğikonusunun odak noktasına yerleştiren; gıda güvencesi ve gıda güvenliğiyle ilgili meselelerin ekoloji ve mutfak kültürlerimizle olan ilişkilerini kurmaya çalışan bir kitap.