Bu öyküyü okuduğunuzda "Devlet, mafya, siyaset" üçgeni içinde toplumsal, sosyal, ekonomik ve ahlaki değerlerin ve insani ilişkilerinin nasıl yerle bir edildiğini; her şeyin kirli bir iktidarın ve işbirlikçilerinin çıkarlarını inşa etmek için, nasıl fütursuzca kullanıldığını; "Toplumcu gerçekçi" bakış açısıyla anlatıldığına tanık olacaksınız.
Yazar olay ve olgulara "Eleştirel" bir bakışı ve "Sorgulama" yöntemiyle yaklaşmış olup; okuyucuyu düşünmeye ve sorgulamaya sevk ettiği ve yaşadığı acı gerçeklerle "Yüzleşme" fırsatı veriyor.
Diğer ilginç olan bir şeyde; öyküde yer alan kişilerin karakter özellikleriyle kendilerine atfedilen isimler arasında birebir örtüşen bir tutarlılık olduğu anlatıma ve canlılık kattığı gözlenmektedir.
"Kurgusal mizahi" bir anlatımla başarıyla uygulanmış olup, olay örgüsü içinde diğer söz sanatlarıyla anlatım dili zenginleşmiştir.
Sevgili yazar Hüseyin Habip Taşkın'a edebiyata ve "Öykü" türüne kattığı değerler adına teşekkür eder, başarılarının daim olmasını dilerim.
Öztürk Kuş