'Namus': Suçlar, Paradigmalar ve Kadına Yönelik Şiddet, geniş bir coğrafyaya yayılan araştırmaların bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir referans kitabıdır. Akademide kadın çalışmaları ve sosyoloji bölümleri için bir başvuru kaynağı olmanın yanı sıra kadına dönük şiddetle mücadele eden STÖ'lerin, kadın örgütlerinin ve bireysel aktivistlerin geniş ölçüde faydalanacağı bir eserdir.
Lynn Welchman ve Sara Hossain'in yayına hazırladıkları 'Namus': Suçlar, Paradigmalar ve Kadına Yönelik Şiddet, farklı coğrafyalarda çalışan kişi ve kurumların mücadele ve deneyimlerinden doğan bir derleme. Eyleme dönük ortak bir araştırma projesinin ürünü olan kitap, 'namus suçları'na karşı mücadele stratejileri geliştirmeyi kolaylaştıran bilgilerin haritasını çıkarmayı ve yaymayı hedefliyor.
Kitapta, İtalya, Meksika, İngiltere, Norveç, Pakistan, Mısır, Bangladeş, Hindistan, Lübnan, İsrail, Ürdün, Filistin ve Irak Kürdistanı başta olmak üzere Latin Amerika'dan Güney Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada 'namus suçları', bu suçları ortaya çıkaran dinamikler ve suçlarla mücadelede yürütülen çalışmalar ele alınıyor.
Günümüzde hâlâ dünyanın farklı bölgelerinde olduğu gibi Türkiye'de de şarkı söylediği, çok güldüğü, sigara içtiği, eve geç geldiği, eşinden ya da sevgilisinden ayrılmak istediği, hemcinsine aşık olduğu vb. pek çok sebeple öldürülen kadınların, lgbti bireylerin ve erkeklerin hikayelerine tanık oluyoruz. İşte bu kitap, hem kadın cinayetlerinin hem de nefret cinayetlerinin son bulması için mücadele eden aktivistler, akademisyenler, avukatlar, sivil toplum çalışanları, siyasetçiler, öğrenciler arasında deneyim ve bilgi alışverişi sağlamayı hedefliyor.