Burhan Şeşen dostum, özenli ve lirik müziğini dinleyenlerin karşısına bu kez bir yazı derlemesiyle çıkıyor ve has bir sanatçının değişik disiplinlerde yaratıcı olabileceğini kanıtlayan bir eser sunuyor bizlere. Elleri dert görmesin.
ZÜLFÜ LİVANELİ
"Nesini Söyleyeyim diye başlık atmış kitabına Sevgili Burhan Şeşen ama günümüz Türkiye'sine dair pek çok şey söylüyor. Yazdığı metinler aslında birer tanıklık olarak da okunabilir. Eski Türkiye'nin ağır ağır yok oluşu, yeni ama asla güzel ve adil olmayan bir Türkiye'nin ağır ağır ortaya çıkışına tanıklık. Bütün bu olumsuz dönüşümü kurgusal bir anlatıyla değil, gerçek olaylar üzerinden sözcüklerle resmediyor Şeşen. Bir politikacı, bir sosyolog olarak değil bu zor şartlarda yaşayan bir sanatçı ve yurttaş olarak. Sanatçıları anlatıyor, müzisyenleri, yazarları, toplumun önde gelen insanlarını, elbette kendi hayatını ve ailesini de. Anlattığı her olay, her gerçek hikâye bizi yeniden ülkemiz üzerine düşünmeye çağırıyor, yeniden düşünmeye zorluyor. Neden böyle oldu? Bundan sonra ne olacak? Ne yapılabilir? Elbette yanıtlar vermiyor ama satırlarının arasından o dirençli umut hep tatlı tatlı ışıldıyor…"
Ahmet Ümit
Burhan Şeşen gibi hem müziğinin hem yazısının niteliği ile saygınlık kazanmış sanatçımız azdır. Birgün'deki yazılarını takip ediyordum. Bu yazıların topluca basılması, onun giriştiği toplumsal mücadeleyi, yüklendiği sanatçı sorumluluğunu daha açık görmemizi sağlıyor. Bu kitap bence toplumsal kültürümüz için çok değerli bir tanıklığı ifade ediyor.
Faruk Duman