Nöropazarlama, genel olarak pazarlama araştırmalarını, özel olarak ise tüketici davranışlarını daha net ve doğru olarak açıklamak amacıyla, nörobilim çerçevesinde geliştirilmiş teorilerin, modellerin ve teknolojilerin kullanıldığı disiplinler arası bir bilim dalıdır.
Bu kitabın amacı; çağdaş bilimsel yöntemlerin gerektirdiği biçimde, reklam öğelerinin insan zihninde yarattığı duygusal ve bilişsel etkilerin Nöropazarlama teknikleri ile nasıl değerlendirildiğinin ve bu değerlendirmeye dayalı olarak reklamların yeniden nasıl tasarlanabileceğinin okuyucuyla paylaşılmasıdır. Bu kitap içeriği itibari ile, hem reklam sektörü çalışanlarına, hem de akademik dünyada; tüketici davranışları, bütünleşik pazarlama iletişimi, reklamcılık ve pazarlama araştırmaları gibi alanlarda uzmanlaşmak isteyenlere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yol gösterici bir rehber niteliğindedir.
Normalde nöropazarlama araştırmaları, evrensel etik kurallarına göre yürütülüp, denetleniyorken; kar odaklı işletmelerce, nörolojik cihazların geniş tüketici kitleleri üzerinde denetim mekanizmaları olmaksızın kullanılabileceği ve dolayısıyla mükemmelleştirilmiş pazarlama ikna süreçleri ile tüketicinin kendi rızası, bilgisi ve onayı olmaksızın manipüle edilebileceği durumlarda olumsuzluklar yaşanabileceği öngörülmektedir. Bu nedenle kitabımızda nöropazarlama etik açıdan da ele alınmıştır.
Okuyucuların eleştirileri ve önerileri hem bize hem de nöropazarlama tekniklerini kullananlara yol gösterici olacaktır. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederiz.