Günümüzde insanlığın en önemli sorunlarından biri, hayatını sağlıklı olarak sürdürmesi ya da güncel deyim ile sağlıklı yaşamdır. Sağlıklı yaşam, yaşamın her anını değerlendirerek dolu dolu yaşamak, yorgunluk duymadan istekle çalışabilmek, gerçek anlamda dinlenebilmek, doğal yetenekleri geliştirebilmek, görünümde güzelliği kazanabilmek, bedensel dengeyi sağlayabilmek, özetle yaşam sevinci duyarak yaşamaktır.
Teknolojinin gelişmesi fiziksel olarak yaptığımız birçok günlük işimizin bir takım araç gereçlerle yapılmasını sağlamıştır. Bunun sonucunda da boş zaman aktiviteleri için daha fazla zaman kazanmamıza yol açmıştır. Ama birçok insan hareketsiz yaşamayı yeğlemektedir. Her ne kadar insan bedeni hareket etmek ve zorlu fiziksel aktivitelere katılabilecek biçimde düzenlenmiş olsa da egzersiz, ortalama bir yaşam biçiminin günlük uğraşları arasında değildir. İnsan bedeni uzun süre yapması gereken hareketleri yapmadan yaşamını sürdüğünde sahip olduğu bazı fonksiyonel yeteneklerinin azalacağı ve fonksiyonel yetersizliklerinde birçok hastalığa kapı aralayacağı bilinmelidir.
Yapmış olduğum bu çalışmada, öğretmenlerin fiziksel aktivite düzeylerini incelemeyi amaçladım.
Çalışmalarımın her aşamasında beni yönlendiren, eğiten ve yardımcı olan çok değerli hocam, tez danışmanım sayın Prof. Dr. Erdal Zorba'ya, teşvik ve önerileri ile tecrübelerinden her alanda faydalandığım Yrd. Doç. Dr. Fatih Yenel ve Doç. Dr. Necip Fazıl Kishalı'ya, çalışmanın hazırlanması sürecinde sürekli desteğini hissettiğim çok değerli dostlarım Doç. Dr. Fatih Kıyıcı ve Doç. Dr. Uğur Abakay'a, veri toplama sürecinde desteklerini esirgemeyen okul idarecileri ve öğretmenlerine, bu günlere gelmemde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve destekleriyle her zaman yanımda olan sevgili aileme, eşim Serdar ve çocuklarım Hamit Aytuğ ve Zehra Banu'ya teşekkürlerimi sunarım.