Çukurova'nın bereketli topraklarında, Yaşar Kemal, Demirtaş Ceyhun, Orhan Kemal ve Yılmaz Güney'den başlayarak edebiyatta, sinemada ve pek çok sanat dalında değerli isim yetişmiştir.
Ümit Yaşar Oğuzcan, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil ve Haşmet Zeybek gibi bilim ve sanat insanlarının yetiştiği Tarsus toprağına yeni bir tohum daha düştü ve filizlenerek kitaba dönüştü.
Nihat Çapar'ın Orhan Kamil'in Odası öykü kitabı, bu tohumun filiz vermiş halidir. Bu, Çapar'ın ilk edebiyat denemesidir. Oyun yazarı ve yönetmeni de olan Nihat ÇAPAR, edebiyatın tiyatroyu, tiyatronun da edebiyatı besleme ilişkisi üzerinden sanatçı olma özelliğini edebiyata da yansıtabilmiştir.
Orhan Kamil'in Odası öykü kitabı, gündelik hayat içindeki sıradan insanlara uzanıyor, onların ruhuna dokunuyor, kimi zaman iç seslerini dinlerken kimi zaman da yaşanan dramların dışa vurumunu akıcı bir dille anlatıyor. Bir Anadolu kenti olan Tarsus ve İstanbul arasına sıkışmış karakterlerin iç aksiyonları üzerinden büyük bir coğrafyanın iç sesini duyulur kılıyor.
Nihat Çapar'ın Orhan Kamil'in Odası eseri, tohumdan filize dönüşmüş, topraktan başını çıkarmış; yani edebiyat dünyasına ilk adımı atmıştır. Çapar, hiç kuşkusuz, edebiyat dünyasının onca birikiminden, havasından, suyundan ve güneşinden beslendiği ölçüde meyveye duracak ve yeni ürünler verecektir.
Uğur Pişmanlık