Bu kitap, "Çocuklarla sıkılmadan oynamak mümkün mü? Bunun için yüzlerce kitap okumaya, binlerce oyun öğrenmeye gerek var mı? Yetişkin kendi çocukluğuyla nasıl bağ kurabilir?" gibi soruların cevabını arayan bir Çocuk Gelişimci tarafından kaleme alındı.
Kitap, bir kahramana hitaben yazıldı. Çocukken kendinizi yanında güvende hissettiğiniz, hata yapmaktan korkmadığınız, bıkmadan usanmadan hikâyeler anlatabilen, merak duygumuza saygı duyan, oyunlarıyla gönlümüzü fetheden kahramanınız kimdi? Eğlenceli bir kuzen, mahalleden bir abla veya bir komşu teyze... Onları unutulmaz kılan neydi? Hâlâ gülümseyerek yad ettiğimiz o kahramanların ortak özellikleri garazsız ivazsız sevgileri, bitmek bilmeyen şefkatleri ve merhametle yoğrulmuş çocuk kalpleri olabilir mi? Belki de en iyi kullandıkları metot ânı yaşamaktı.
"Oyna Evladım Oyna" yüzlerce oyun önerisi içeriyor. Kahramana büyük bir yük yüklemenin aksine eşlik ettiği çocuğa oyun mantığını kavramayı hedefliyor. Oyunlar seçilirken hem pratiklik hem de kriz çözücülük hedeflendi. Binlerce çocuk tarafından kahkaha sesleriyle test edilip onaylanmış oyunlar seçildi.
Araba kullanırken veya ev işi yaparken zihin fırtınası yapabileceğiniz. çocuğunuzla temasa devam edebileceğiniz kolay ama keyifli oyunlara da yer verildi.
İçinde her evde bulunan malzemelerle yapılan deneylerden, basit duyu-oyun materyalleri hazırlamaya, çocukların mutfakta alabileceği mesuliyetlere dek birçok fikir var. İşte size harita! Var mısınız kahraman olmaya?