Tekhne Yayınları'nın bu, 100. Kitabı, Paul Klee'nin sanat öğretisi ve kuramı konusunu ele alı-yor.
Sanat eğitimi ve sanatın ayrımı farkındalığını yüksek bir bilinçle kavramış hem eğitimci, hem de sanatçı yönünü ona göre organize etmiş bir yaratıcı sanatçı Paul Klee. Bu, çok önemli, zira için-de yaşadığım toplumda eksikliği en çok duyulan şey diyor kitabı hazırlayan Eroğlu ve şöyle de-vam ediyor:
"Bir kimsenin sanatta ve eğitimcilikte nerede duracağını en başta açık yüreklilikle kendisinin ölçüp değerlendirmesi, dolayısıyla eğitim ve sanat taraflarında nasıl konumlanacağının farkında olması oldukça değerli bir şey. Bu da tam bir bilme, bilimin yolundan gitme işi. Kısaca bir sanat bilimcisi gibi hareket etmeyi gerekli kılıyor".
Bu kitap, "Paul Klee'nin yaratıcı sanat öğretisi ve kuramı" konusunu ele alıyor. Başlığın kapsamı oldukça geniş. Öğreti kuramının en kilit noktası Klee'nin sanat yapıtlarındaki doğaya dayalı ele-manlarını "a natura naturata" ve oluş sürecine dair anlayışını ise "natura naturans" anlamında ele alması. Böylece Klee tam anlamıyla yüzünü kuram ve uygulama boyutunda "doğa"ya dönmüş ve anlamaya çalışmıştır. "Doğa bilimleri" ile yakından ilgilenmesi gerektiğine erken yaşlarında inanır, o yönde bir birikim ve kütüphane oluşturmaya çalışır. "Doğa bilimleri"ne yöneldiğini gösteren iki neden vardır: Bunlardan biri "eşyanın özünü kavrama arzusu", diğeri de Bauhaus'ta yaygın "bilim ve teknolojiye duyulan ilgi"dir. Kitabın bir başka özelliği de, son bölümünde Paul Klee'nin sanat öğretisi ve kuramına dair kapsamlı bir kaynakça sunması.