Pozitif psikoloji, hem dünya genelinde hem de Türkiye'de önemli bir bilimsel disiplin hâline gelmiş ve geniş bir uygulama yelpazesi bulmuştur. Ancak geliştirilen ilk model ve müdahalelerden itibaren önemli eleştirilere de maruz kalan pozitif psikoloji, sürekli gelişen bir alandır. Bu kitap, bu değişimin bir kısmını ele almayı ve yeni bir yaklaşımı tanıtmayı amaçlamaktadır.
Kitap, pozitif psikoloji alanındaki önemli sorunlardan biri olarak kabul edilen bağlam sorununa odaklanmakta ve literatürde zemin toplayan Bağlamsal Pozitif Psikoloji yaklaşımını tanıtmaktadır. Ayrıca bu yaklaşıma dayalı olarak geliştirilen bir grupla psikolojik danışma (BPGPD) sürecini bir müdahale örneği olarak sunmaktadır. Üniversite öğrencileri ve özel gereksinimli çocuğu olan annelerle gerçekleştirilen çalışmalarda deneysel olarak sınanan BPGPD, bireylerin bağlamlarına duyarlı pozitif psikoloji müdahalelerinin umut verici bir örneğidir.
BPGPD süreci, psikolojik danışmanların bağlama duyarlı becerilerini desteklemek amacıyla ayrıntılı olarak betimlenmiştir. Oturumların bileşenlerini oluşturan uygulamalar bireysel danışma için de uyarlanabilir. Kitabın psikolojik danışmanlar, terapistler ve kanıta dayalı pozitif psikoloji müdahalelerine ilgi duyan okuyucular için faydalı bir kaynak olması umut edilmektedir.