Amsterdam'da Kovid-19 salgını sürecinin ilk üç aylık bölümünde, Divan-ı Hikmetin Birinci Hikmet yani yirmi altı dörtlüğü okundu. Allah kelamı olan Kur'an-ı Kerim'in ilgili ayetlerini Musa Yıldız hoca okudu ve üzerinde tefekkür edildi. Şanlı Peygamberimizin okunan Hikmetlerle ilgili hadisleri de okundu. Daha sonra bu yolu takip eden ve ilerleyen onlarca ilim erbabı, gönül eri ve Allah dostunun bilgi, yorum, hatıra, tecrübe, şiir ve tavsiyeleri de derslerde gündeme geldi.
Her dersin başında, evvela 'şanlı Peygamberimiz olmak üzere, ondan Hoca Ahmed Yesevi'ye, Hoca Ahmed Yesevi'den günümüze gelmiş geçmiş bütün Allah dostlarının sırlarını Rab'bimiz mukaddes eylesin' diye dua edildi. Şehitlerimiz; aşk şehitleri de dahil, vatan, millet, din, bayrak için canlarını veren aziz şehitlerimiz de her dersin başında rahmetle anıldı.
Divan-ı Hikmet Okumaları; Türklerin Maveraünnehir, yani Türkistan'da ortaya koydukları, sonra Anadolu, Balkanlar ve Avrupa'ya uzanan bir bölgede var olan bir İslam anlayışı, algısı ve dünya görüşü, tabiki varlık tasavvurunu anlama, kavrama ve yorumlama eǧitimine bir giriştir.
Elinizdeki kitap, yüzyıllar önce yaşamış Hoca Ahmed Yesevi atamız ve geçen yüzyılda yaşamış Urfalı Nabi başta olmak üzere, Türklerde Peygamber sevgisinin en güzel tezahürü ve örneǧidir. Yesevi atamızın şanlı Peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılın ve Peygamber ahlakıyla ahlaklanın nasihatıdır...