Regresyon geçmişe yapılan zihinsel yolculuklara denir. Regresyon ifadesi ile bir kişinin herhangi bir çağrışım yoluyla geçmişte yaşadığı bazı olayların zihninde canlanması hali kastedilmektedir. Regresyon basit hatırlamadan biraz farklıdır. Basit hatırlama zaten yaşadığımızı bildiğimiz olayların yeniden aklımıza gelmesidir. Regresyon ise çağrışım ve telkin yoluyla ortaya çıkan olaylardır. Regresyonu diğer hatırlama şekillerinden ayıran en önemli fark, zihinde canlanan olayın sanki o anda yaşıyormuş algısı yaratmasıdır. Uyanık görülen bir rüya gibidir regresyon. Regresyonun oluşması için kişinin önce hipnotik bir zihinsel duruma geçmesi beklenir.
Regresyonun temel amacı sadece geçmişte nelerin yaşandığını yeniden görmek değildir. Amaç enerji bedeninde sıkışmış kalmış duyguların boşaltılması ve zihinde bilinç bilinçaltı arasında yeni bir denge yaratılmasıdır. Bu yaratılan denge terapi gören kişinin eskiden kendini etkileyen durumlar karşısında daha farklı hissetmesine, düşünmesine ya da davranmasına neden olur. İyi ve sistematik uygulanmış regresyon çalışmaları sonunda kişilerde beklemedikleri kadar hatta mucizevî diyebileceğimiz farklılıklar oluşur. Bu sayede, hastalıklarda belirgin iyileşme olması, ruhsal dengesizliklerin düzelmesi ve kötü alışkanlıkların ortadan kalkması mümkün olur.
"Hipnoterapi konusunda önemli çalışmalara imza atan Dr. Bülent Uran, gerçek seanslardan örneklere yer verdiği bu kitabında, bir sorunun bilinçaltında nasıl filizlendiğini, çocukluk döneminde hangi olayların derin izler bıraktığını ve geçmiş yaşantıların geleceği etkileme sürecini bilinçaltı perspektifinden izleme fırsatı sunuyor. Çözümlemelerin satır aralarında ilettiği mesajlarla, anne babalara sağlıklı bireyler yetiştirmelerine katkı sağlayacak önemli ipuçları veriyor. Ayrıca bu alanda çalışma yapmak isteyenlere ve regresyonu ayrıntılarıyla öğrenme çabası içinde olanlara da yol gösterici bilgiler aktarıyor."