Türklüğün, Türk tarihinin, kendilik bilincinin bilgelik temelli izahatının kaynağını teşkil eden Hoca Ahmet Yesevî'nin serencamının bir de buradan okunması gerek, dedirten bir eser… Çınar Ata, "Sarp Yokuş"ta bir tarih metafiziği ortaya koyarken bunu okuyucuya edebî bir akışla sunmayı başarmış. Eserin okuyucuda, bir Ak Sakaldan dinler hissini uyandırması, bu kadar hacimli bir eserin kolayca okunmasının en önemli gerekçesi olsa gerek…
Abzal Saparbekuly
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi
Bu romanda Türk Hakanlarına bahşedilmiş olan Kut emanetinin Hoca Ahmed Yesevî ile Sır emanetine dönüşmesinin hikâyesini fani hayatın sarp yokuşlarında akıcı ve etkileyici bir üslupla okuyacaksınız. Roman bize Hoca Ahmed Yesevî ile Sır'a dönüşen Kut'un kıyamete kadar bu coğrafyada var olacağını ve hatta Son Yesevî'nin "o gün" aramızda olduğunun, tekrar sahneye çıktığının işaretlerini veriyor.
Prof. Dr. Musa Yıldız
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı
Bengisu'dan içen Türk'e Allah'ın sonsuz kelamından gelen İslam'ı, Müslüman olan milletine Türkçe öğreten, yerini gösteren, teklifini söyleyen kutlu mana insanı Ahmet Yesevî'nin romanı... Sarp Yokuş'ta kelimelerin kullanılışındaki maharet, okuru aktarılmak istenen duygunun ve bilincin içine itiveriyor. Çınar Ata, Türkistan'dan cihana yayılan büyük mefkûrenin romanlarının yazarı olarak bu silsileye bir halka daha ekleyerek Türk'ün sarp yokuşlardaki inişli çıkışlı serencamına Ahmet Yesevî devranını anlattığı akla ve gönle dokunan yeni bir eserle şahitlik etmiş.
Prof. Dr. Kıdırali Darhan
Türk Akademisi Uluslararası Teşkilat Başkanı
Tarihimizi, köklerimizi, kimliğimizi, bizi biz yapan değerleri ile Yesi'den-Türkistan'dan dünyaya yansıyan ilim ve maneviyat ışığı Ahmet Yesevî-Hazret Sultanımız ve onun yolunu, Sır'a dönüşen Kut'u roman tadında başarıyla anlatan Çınar Ata, eseriyle bu gönüllerde yeni ışıklar yakıyor.
Yrd. Doç. Dr. Yakup Ömeroğlu
Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı