İstanbul'u anlatan bir kitap yazmak için niyet ettiğimizde ortada sadece bir iskelet vardı. Bir de isim… "Şeker Tadında İstanbul". Bizi belki de bu çalışmada en çok motive eden unsur kitabımızın ismi oldu. Şeker Tadında koyulduk yola.
Çocukluğumuzda söylediğimiz bir tekerleme vardı:
Arabanın tekeri
İstanbul'un şekeri
Hop hop altın top
Bundan başka oyun yok
Her kentin, o kentle bütünleşmiş meşhur bir ürünü vardır. İzmir'in üzümü, Bursa'nın şeftalisi, Antalya'nın portakalı, Amasya'nın elması… İstanbul'un da şekeri meşhur olmuştu taa Osmanlı'dan beri. Tekerlemelere bile geçen şekerlemeler İstanbul'u tatlı tatlı hatırlatırken istedik ki, tanıma amacıyla çıktığımız bu yolculukta elimizde İstanbul'un ünlü akide şekeri, önümüzde rehberimiz Seyfi Çelebi, dere tepe, Yedi Tepe İstanbul'u tepe tepe dolaşalım.
Siz de katılmaz mısınız bu yolculuğa?