Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda

Süs Bitkileri Islahı

Bitki ıslahı, doğada mutasyon ve benzeri şekillerde binlerce yıldır süregelmiştir. Son yıllarda yeni tekniklerin devreye girmesi ve biyoteknoloji alanında yaşanan baş döndürücü gelişmeler, ıslah çalışmalarına da olumlu yansımıştır. Günümüzde ıslah, hızla hedefe ulaşma odaklıdır.

Ülkemizde süs bitkilerinde ıslah çalışmaları için yeterince bilgi akışı sağlayabilecek, temel bilgilerle modern teknikleri birleştirmeye yönelik basılı yayın olmaması önemli bir eksikliktir. Bu düşünceden hareketle hazırlanan Süs Bitkileri Islahı (Türler) kitabı, 15 bölümden oluşturulmuş ve her bölüm ülkemizde ıslah konusunda deneyimli bir ekip tarafından kaleme alınmıştır.

Kitabın birinci bölümünde, dünyada ve Türkiye'de süs bitkileri sektörünün durumu hakkında bilgi verilmiştir. Sonraki bölümlerde ise Bermuda Çimi, Gerbera, Gül, İris, Kalanşo, Karanfil, Kasımpatı, Lale, Orman Gülü, Sardunya, Siklamen, Terslale, Zambak ve Zinnia olmak üzere toplam 14 farklı türün; orijini ve tarihçesi, ekonomik önemi, taksonomisi, çiçek morfolojisi ve döllenme biyolojisi, ıslah amaçları ile geleneksel ve biyoteknolojik ıslah yöntemleri hakkında dünyada bilimsel ve teknoloji alanında yaşanan son gelişmeler ele alınmış ve gelecek trendleri hakkındaki bilgilere de yer verilmiştir.

Türkiye'de süs bitkileri ıslahı alanında ilk olma özelliğini de taşıyan bu eserin üniversitelerdeki ilgili bölümlerin önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim elemanlarına, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı ve ilgili kuruluşlardaki araştırmacılara, süs bitkileri ıslahı alanında uzmanlaşma hedefi olanlara, amatör ve profesyonel süs bitkisi ve bitki ıslahçıları ile süs bitkileri alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına faydalı bir kaynak olmasını ümit ediyoruz.

Devamını Oku
Ürün stokta bulunmamaktadır.
Havale/EFT ile 410,91 TL
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Benzer Ürünler
Yükleniyor...