Tanrıça Hepat'ın bir diğer adı Khalpat'tır, bu aslında Kürtçe birleşik bir sözcüktür. Khal=Qal anlamına gelir, Pat=Fat demektir. Aslı Pat olmasına rağmen Sami dillerinde P harfi olmadığı için bu harfin yerine F harfini kullanmışlardır. Sözcüğü birleştirdiğimizde Bilge Fat veya Kral Fat anlamı ortaya çıkar. Bu isim daha sonraları yine Kürtçe olan bir hece isim eki alarak Ana Fat anlamına gelen Fat-Ma olmuştur ki Ma Kürtçe de ana anlamına gelir.
Arya coğrafyasında QalPat'ın çocukları, analarının yolunu takip ederek merkezinde kadının olduğu "radikal eşitlikçi" devasa bir düzen kurmuşlardır. Kutsal kitaplarda geçen ilk tek tanrılı dinin yaşandığı kutsal mekân Göbeklitepe-Girê Miraza, Xwadai dininin çok iyi bilindiği ve daha sonrasında binlerce yıl Ari halkı tarafından yüzlerce katliama rağmen korunduğu ve yaşatıldığı başlangıç noktasıdır.
Bu kitapta çok çarpıcı belge ve bilgilerle pazılın eksik tarafını, yani içinde kadının da olduğu, hatta medeniyetin ve yerleşik hayatın başladığı tarihin bu ilk dönemlerinde başat ve önder bir rol oynayan kadınlarının öncülüğünde saygın bir halkın yarattığı insanlık değerlerini bulacaksınız.