"…Magrady gece terlemeleriyle başarısızlık bataklığında uyandığında, gece yarısı biri geçiyordu. Askerlik arkadaşı Red Spencer'ın garajına düşmüştü son birkaç haftadır. Kalbi kulaklarında davul çalıyordu. Orada olmayan bir şişe viskiye doğru davrandı. Kargaşa kafasında sarı-sıcağa dönmüştü yine. İçki. Kokain. Haplar. Grup seansları arada sırada Gazi İşleri Başkanlığı'nın tesislerinde devam ediyordu. Seanslar yardımcı olmuş ve durdurmuşsa da hiçbiri acının geri dönmesini engelleyememişti. Kanepede sırt üstü uzandı, uyuması mümkün değildi…"
Evsizliğin, politik yozlaşmanın ve kentsel dönüşümün potansiyel etkilerini derinlemesine inceleyen Tekinsiz Bölge, yarı-evsiz bir Vietnam gazisi olan Magrady'nin Skid Row dolaylarında kayıplara karışan yürüme engelli dostunu arayışını anlatan noir bir kısa hikâye. Arkadaşının riskli işlere bulaşmış olabileceğini düşünen Magrady, macerası boyunca agresif topluluk organizatörleriyle, gözü kara bir polisle, savaşın can yakıcı anılarıyla, seksi bir kadınla, büyülü bir kafatasıyla, uyuşturucu kültürüyle ve gece yarısı gelen acılı patates kızartması krizleriyle karşı karşıya kalır. Toplum; gelişen ve zenginleşen Los Angeles'ın göbeğindeki büyük, parlak binaların ışıltılarıyla büyülenmişken Phillips, göz ardı ettiğimiz insanların yaşam koşullarını gözler önüne serer.
"Açıkçası bu, polisiye romanlarda pek duymadığımız bir ritim; siyahi insanların ritmi."
BSC Review
"Tekinsiz Bölge, mideye inen hızlı ve sert bir yumruk gibi. Dikkat çekiyor ve kesinlikle anlamlı. Philips sizi sayfaya çivileyen bir yazar."
Edgar ödüllü John Lutz
GARY PHILLIPS: 1955 yılında, bir teknisyenin ve bir kütüphane görevlisinin oğlu olarak Los Angeles'ta dünyaya gelmiştir. Erken yaşlarda, Arthur Conan Doyle, Dashiell Hammett, Richard Wright, Rod Serling'in romanlarından; Jack Kirby, Jim Aparo, Zora Neale Hurston, Donald Goines ve Lester Dent gibi çizgi roman sanatçılarının eserlerinden etkilenmiştir. Sendika organizatörlüğü, siyasal kampanya koordinatörlüğü, radyo sunuculuğu gibi birçok meslekte deneyim edinmiş ve bu deneyimlerini hikâyelerine yansıtmıştır. Yazarlığa ve çizgi romanlara olan ilgisinin üzerine gitmeye karar vererek organizatörlük işinden ayrılmış ve Robert Crais'den gizem romanı yazma dersleri almıştır. Eserlerinde ırk, sınıf ve sosyal kimlik gibi toplumsal konuları işleyen Phillips'in şu anda on sekiz romanı, elli kısa hikâyesi ve dokuz çizgi romanı bulunuyor.