İyi ki hekimler var! Ama biz kendimiz sağlığımızı korumayı öğrensek daha iyi olmaz mı? Bir hastalığımız varsa tedavi olabilmek büyük bir lütuf ama asıl sağlığı korumak daha önemli değil mi? Neden asıl bunu öğrenmiyoruz? Neden tıp fakültelerinde hastalıkların nasıl tedavi edileceği öğretiliyor da sürdürülebilir bir koruyucu hekimlik daha az vurgulanıyor?
Peki sadece bedene bakarak sağlıklı kalmak mümkün mü? Ruh ve zihin sağlığı beden sağlığını nasıl etkiliyor? Hastalıkların şifasında hangi kaynaklara yönelmeliyiz? Ne yaparsak sağlıklı kalır, genç yaşarız?
"Doktorların yaptığı en büyük hata, ruhu düşünmeden yalnızca bedeni tedaviye teşebbüs etmek."Platon'un bu sözü 50 yıllık deneyimli hekim Dr. Behice Özev'in kitabının özünü oluşturuyor.
Hastalıksız bir beden, titreşimsiz bir nefes, stressiz bir zihin, kısıtlamalardan özgür bir akılla yaşayabilsek daha mutlu daha keyifli bir ömür sürmez miyiz?
Dr. Behice Özev işte bu kitapta 'tıp fakültelerinde öğretilmeyen' sağlık bilgilerini okura açıyor? Neden hastalandığımızı, düşünce ve duyguların hastalıkları yaratmada ve iyileştirmedeki rolünü anlatmakla kalmıyor, sağlıklı kalmak için beslenmeden harekete, kadim öğretilerden modern bilgilere, meditasyondan nefes tekniklerine hayat kurtaran reçeteler veriyor.