Araştırmacı ruhunu eğitmenliğine ve profesyonel şef olarak yaptığı işlere yansıtan, her fırsatta kendisiyle çalışmaktan keyif aldığım Servet Kazım Güney'n bu çalışmasını mutlaka kütüphanenizde bulundurun. "Mutfakta yabancı şarkı gibiyim, dinleyenim çok, anlayanım yok." demeyin, çünkü bölgesel ve özgün çalışmalar, Türk mutfağının sizinle ve misafirlerinizle iletişim kurma şeklidir. Sınırları olmayan bu mutfak, ayırt edici bu özelliği sayesinde kuşaklar boyu yaşamış ve uyumlu yapısıyla bugüne kadar hayatta kalmayı başarmıştır.
Değerli meslektaşım Servet Kazım Güney; "Bugün ne pişireceğim?" yerine "Bugün hangi yöreden, hangi çağdan yemekleri öğrenelim, yiyelim?" diyeceğiniz, tariflerle dolu bir kitap sunuyor. Türk Mutfağı ile yapılacak günümüz çalışmalarına büyük destek sağlayacağına emin olduğum, mutfağımızın inceliklerini hatırlatan harika bir çalışma olmuş. Bugün gıda okuryazarı olmak için sahip olunan mutfağın zenginliğinin bilincinde olmak gerekmektedir. Her yaşta, her kesime hitap eden bu çalışmayla "gıda okuryazarı" olmaya adım atıyorsunuz.
Emeğinize sağlık, Servet Şef!
Deniz Orhun
Ziraat Müh., Master Şef, TV Yapımcısı ve Sunucu