Elbette, yüzlerce yıldan beri sahteleştirilen tarihi birden bire temizlemek mümkün değil. Bunun için durmadan, yorulmadan çalışmak gerekmektedir. Türk'ün ulu geçmişine ışık veren her yeni fikre, esere, engeller, hücumlar çok olacak. Çünkü bizim ispat etmek istediğimiz gerçeğin yolunda çok güçlü Türk karşıtı güçler ve siyasetler bulunmaktadır. Bizim silahımız ise ilk kaynaklar, bir de maksadı belli olan araştırma çalışmaları...
Zamanımın azlığına, dakika hesabı ile çalışmama bakmadan, zaman ve güç bularak "Türk Tarihine Yeni Bakış" kitabını okudum. Pişman değilim.
Etki ile tepki beraber olur. Yunus Oğuz'un kitabı darbeye, karşı darbedir. Şimdi böyle darbelere ihtiyacımız var. Hem de çok!..
Prof.Dr.Yakup Mahmudov
Milli İlimler Akademisinin Tarih Enstitüsü Müdürü
Yunus Bey'in okuyuculara takdim ettiği bu yeni kitabında da Türk etnosunun eski tarihine ait bir hayli ilmi belge vardır. Bu kitaptaki esas ilmi önemli yenilik ise eserin şimdiye kadar tarih ilminde tasdik edilmemiş Hunlardan önceki Türk-Avrupa ilişkilerine yönelik olmasıdır. İnanıyorum ki, eski Türk tarihi ile ilgilenen okuyucular Yunus Oğuz'un bu kitabını merakla okuyacaklardır.
Prof. Dr. Firudin Ağasıoğlu
Yunus Oğuz'un maksadı, eski tarihimizle ilgili bir yanlışlığı, yani atalarımızın doğudan geldikleri fikrini reddetmek olsa da, araştırmaları daha geniş mahiyet taşıyor. Bu istekle yola çıksa da, eski Türk tarihinin son derece önemli noktalarına dokunuyor, bu tarihle ilgili ortaya çıkan birçok soruya cevap veriyor. Kitabı geniş olarak tahlil etmek niyetinde değilim. Sadece bazı düşüncelerimi okuyucularla bölüşmek istedim.
Sabir Rüstemhanlı
Halk Şairi-Milletvekili