Bölgelerarası gelişmişlik farkları pek çok ülkede görülen ve giderek daha önemli hale gelen bir sorun. Çünkü toplumsal huzuru ve ortak geleceği tehlikeye sokacak riskler içeriyor. Onun için dünyanın ve ülkemizin bu konuya daha ciddi eğilmesi gerektiği ortada.
Türkiye, bulunduğu coğrafyada bölgelerarası gelişmişlik farklarının en az olduğu ülkelerden biri. Ancak Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında durum pek de iç açıcı değil.
Bölgelerarası gelişmişlik farklarının sebepleri nelerdir? Çözüm yolları nasıl bulunabilir? Bunun için diğer ülkeler ne yapmış, biz neler yapmışız? Hatamız, noksanımız var mı? Gidişat nereye? Aynı ağacın filizindeki yaprakların bazısı gelişemiyorsa, sorun nerede?
Eğer geçmişteki hatalarımızdan ders çıkartıp gereken önlemleri alamazsak, gelecekte daha ciddi sorunlar yaşayacağımız muhakkak. Onun için bu ülkenin her ferdinin, özellikle de yönetici ve aydınlarımızın, konuyu doğru kavraması ve reflekslerin ona göre belirlemesi gerekiyor.
Diğer ülkelerin tecrübeleri ışığında, ülkemizin kendi deneyimlerine neden-sonuç ilişkisi içinde ele alan bu kitap, sorunun objektif temeller üzerinde kavranmasına ve sağlıklı çözümler üretilmesine katkı sağlayacaktır.