Kamu yönetimi yapısı gereği, etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında kurumlar arası koordinasyona gereksinim duymaktadır. Bu nedenle hem özel sektör hem kamu sektörü yönetiminde, yönetim sürecinin işleyişinde koordinasyon ve iş birliğinin yerine getirilmesi gereklidir. Bu bağlamda, bu kitabın amacı Türk kamu yönetiminde koordinasyonun genel çerçevesini bilimsel bir yaklaşımla açıklamaktır.
Bu amaca yönelik olarak kitapta; kamu yönetiminde koordinasyonla ilgili teorik bilgiler, Türk kamu yönetiminde 1980'den bu yana yapılan reformlar ve bu kapsamdaki temel dinamikler, koordinasyon konusunda farklı ülke deneyimleri, Türkiye'nin kamu yönetimi reformları ile siyasi ve idari sistemi arasındaki ilişkiler, yeni kamu yönetimi ve yönetişim ekseninde dönemsel olarak hangi tip koordinasyon mekanizmasının Türk kamu yönetiminde daha baskın hâle geldiği ile ilgili çözümlemeler ve değerlendirmeler, kamu yönetimi koordinasyonuyla ilgili Türk kamu yönetimindeki bir kısım güncel politika belgelerinin içerik analizi yöntemiyle incelenmesi gibi konular etraflıca ele alınmıştır.
Sonuç olarak bu kitap, Türk kamu yönetimi literatüründe konu ile ilgilenen tüm kesime hitap etmekte ve kamu yönetimi koordinasyonu çalışmalarına ilgi duyanlar için başvuru özelliğine sahip olacağı düşünülmektedir.