Türkiye'de Medyanın Dönüşümü'nde, D. Beybin Kejanlıoğlu, askeri rejim döneminden başlayarak, Türkiye'deki yayıncılık politikasında Özal Hükümeti ve onu takip eden ANAP hükümetleri, özelleştirme politikaları, krizler ve koalisyon hükümetleri ile şekillenen dönüşümün önemli aşamalarını ele alıyor. Türkiye'de radyo televizyon yayıncılığı sisteminin tekelden çok ele, kamu hizmeti sisteminden karma sisteme, tek sesten yine tek sese geçiş serüvenini iktidar sorunu çerçevesinde inceliyor. Bunu yaparken, yanıtları bugünün radyo televizyon yayıncılığını ve onu şekillendiren iletişim politikalarını da anlamamıza yardımcı olacak önemli soruları ortaya koyuyor:
Türkiye'nin son dönem iletişim politikalarını şekillendiren özelleştirme ya da deregülasyon politikaları niçin, nasıl, kimler tarafından geliştirildi ya da geliştirilemedi?
Bu politikaların içerikleri, uygulamaya geçirilme biçimleri neydi?
Bu politikalar kimlerin ve nelerin yararına ya da ne pahasına uygulamaya konuldu?
İletişim arenasındaki değişimin hızını, gençlerin sanki on yıllardır Türkiye'de özel radyo televizyonlar varmış gibi konuştuklarını ve bir süredir görece örtükleşen askerlerin ağırlığının hiç farkında olmadıklarını dikkate alırsak, Türkiye'de Medyanın Dönüşümü'nün Türkiye'nin yakın tarihinden günümüze ışık tutan önemli bir başvuru kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.