Bu eser Türkçe literatürde, Piyasa Ekonomisi'nin bir el kitabı olması amacı ile hazırlanmıştır. Kitap, genel okuyucu kitlesi esas alınarak yazılmıştır. Türkçe'de Planlama, Sosyalizm, Devletçilik, Karma Ekonomi konularında geniş bir literatür ve uygulamalar varken; Piyasa Ekonomisi konusunda ki yayınlar yok denecek kadar azdır. L. Mises, İngiliz halkının ve hatta insanlığın kaderini değiştirip yoksulluk, gerilik ve cehaletten kurtaranın A.Smith " Milletlerin Serveti" adlı ve Piyasa Ekonomisi'ni tanıtan kitabı olduğunu söyler.
Dolayısıyla bireysel veya toplumsal zenginliğimizi sağlamak yani kalkınmak için, Piyasa Ekonomisi'ne ve işletme bilgisine muhtacız. A.Smith'in, "Görünmez Elin'e yani piyasaya başvurmadan, bireysel veya toplumsal kalkınma mümkün değildir.
Kalkınma, Türkiye'nin gündemine Planlama ile değil Piyasalaşma süreci ile girdiğinden, ancak gelecekte çözülebilir. Bir bakıma kalkınma açısından, Devletçilik veya Planlı Karma Ekonomisi yılları, kayıp yıllardır. Kitapta Piyasa Ekonomisi yanında Türkçe literatür için yeni olan, Küresel Kriz, Girişimcilik, Sosyal Ahlâk Küreselleşme ve Türkiye, Sosyal Refah Devleti Kapitalizmi gibi konular, bağımsız bölümler halinde incelenmektedir.