Yatağanoğlu Alimcan, Türklerin İslamlaşma Serüveni'nde, Türklerin Şamanizm'den İslam'a geçiş dönemini ve bu dönemin günümüzdeki yansımalarını inceliyor. Kanla yazılan bu dönemi İslam öncesi Türklerin Gök Tanrı dini Şamanizm'den başlayarak tarihsel süreç eşliğinde anlatıyor.
Bu süreçte yazar, Hz. Muhammed ve İslamiyet'in kadınlara bakışı, İslam dinindeki kadın-erkek eşitsizliği, İslam dininin Arap işgalciler tarafından Türklere zorla kabul ettirilmesi, İslam'a karşı Türk isyanları, Türklerin İslamlaştırılması sürecinde Alevilik ve Atatürk'ün dine bakışı gibi önemli satırbaşlarının altını çiziyor.
İslam a göre kötülük ve fitne kaynağı olarak görülen kadının Türklerdeki eşit ve saygın konumunu irdeleyen yazar, İslamlaşma ile birlikte başlayan bağnazlığı hadis ve sureleri baz alarak eleştiriyor.
Ayrıca Şamanizm ile Alevilik arasındaki yapısal ve tarihsel ilişkilere de yer veriyor.
Yazar kitabında Fethullah Gülen in yarattığı illegal imparatorlukla holding ve medya yapılanmasını da mercek altına alıyor.
Babası, Alevi dergâhında 60 yıl "Gözcü Babalık" yapmış ve kendisi de Alevi Ocağında yetişmiş olan yazar, "aklın" ve "bilimin" egemen olacağı bir dünyaya kavuşmayı amaçlamıştır.
Böyle bir dünyaya kavuşmak dileğiyle...