Yüzyıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu, bilim, kültür ve sanatın en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Anadolu kapılarının Türklere açılması ile birlikte Türk kültürünün zengin yapısı Anadolu kültürünü besleyerek daha özel ve etkin hale getirmiştir.
Anadolu tarihi içinde kültür ve sanat kavramı denildiğinde ilk akla gelen, oldukça zengin bir yapıya sahip olan Türk Halk Müzikleridir. Sözlü ve sözsüz müzikler olarak sınıflandırılan Türk Halk Müziği, farklı yöre kültürlerinin özelliklerini bünyesine toplayıp harmanlayan ve nesilden nesle aktaran bir müzik türüdür.
Türk Müzik kültürünün can damarı olan halk türkülerimiz, Anadolu halkının acı, hüzün, keder, sevinç, kahramanlık gibi duygularını samimi ve yalın bir ifadeyle yansıtan en önemli yapılardan biridir. Bu yapıları korumak, geliştirmek ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmak ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz müzik eğitimcilerine en önemli vasiyetidir. Buradan hareketle müzik kültürümüzdeki zenginlikleri evrensel boyutlara taşımak ve gelecek nesillere aktarmak görevimizdir.
"Türkülerle Trio-1" isimli bu kitabın kaynağını, Türk Halk Müziği Repertuvarında yer alan ve farklı bölgelerden seçilmiş sekiz halk türküsü oluşturmaktadır. Flüt, keman ve piyano eğitimi alan öğrencilerin, halk türkülerinden oluşan bir repertuvarı birlikte seslendirebilmeleri amaçlanmıştır.
Kitabın çalgı eğitimi alanına katkı sağlaması dileğiyle…