Tanınmış sinirbilimci Rachel Herz, Yediklerimizi Neden Yiyoruz? kitabında yeme alışkanlıklarımızı etkileyen duyusal, psikolojik, sinirbilimsel ve fizyolojik faktörleri inceliyor. Akademik çalışmaları sohbet eder gibi anlatması sebebiyle okurları tarafından övülen Herz, yemeyi etkileyen şaşırtıcı gerçekleri ortaya çıkarıyor. Yeniden kullanılabilir poşetlerle markette gittiğimizde daha fazla alışveriş yapmamız, inançlarımızın yaktığımız kalori miktarını etkilemesi, gördüklerimizin ve duyduklarımızın yemeğin tadını değiştirmesi gibi konuları araştırırken yemek deneyimimizi iyileştirmeye yönelik yararlı teknikler ortaya koyuyor.
Yediklerimizi Neden Yiyoruz? yemekle olan ilişkimizi karmaşık bir tarif olarak sunarken içeriğindeki maddelerle (tat, kişilik ve duygular) yemeyi güçlü ve zevkli bir deneyime dönüştürmeyi başarıyor. Herz, ilginç bulguları ve zorlayıcı gerçekleri önemli sorularla birlikte ele alarak alıyor.
YEMEKLE İLİŞKİMİZİN ARKASINDAKİ BİLİM!