İnsana hayatısevdirenhüzünlüöyküler.
Ece Aksoy, ağız tadına düşkünler tarafından dünyanın hemen heryerinde tanınan bir aşçı olmasının yanı sıra son derece güçlü bir öykücü. Onun öyküleri, Sait Faik'ten başlayıp Nezihe Meriç'e, Tomris Uyar'a uzanan pırlanta yontuculuğu geleneğinin bir devamı. Rengiyle, kokusuyla, enincelikli dokunuşlarıyla, az konuşan çok şey anlatan öyküler. Aksoy,insanlar arasında o havada kalıveren, adı konamayan anları, yalnızlığı, ama her halükârda toprağa, bitkiye, bütün canlılara olan bitmez tükenmezhayranlığı anlatıyor öykülerinde. Ece Aksoy, belki hayatının öykülere kadar gelen 50 yılına bir saygı duruşu olarak; belki tat ve kokuyla öyküanlatma gücüne güvenerek her öyküye bir yemek tarifi sızdırıvermiş. Velhasıl duyulara, duygulara, akla şifa öyküler.