Sosyal hizmet mesleği, geçmişten günümüze insan, doğa ve sosyal çevre ile ilgili birçok konuyu ve sorunu gündemine alarak bireylerin iyilik hali, toplumun kolektif refahı ve küresel gelişme, kalkınma ve barış için mücadele eden bir meslek olmuştur. Mesleğin yoksullukla mücadeleyle başlayan ve yardımlaşma/dayanışmayı teşvik eden yapısı zamanla çok daha geniş kapsama dönüşmüştür. Sosyal hizmet uygulamasının geniş müdahale alanı ve bilgi yelpazesi ve her geçen gün çeşitlenen farklı sorun alanları mesleğin kendini güncelleme ve geliştirme ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır.
Bu kitabın amacı, sosyal hizmet mesleği alanına daha yeni dâhil olmuş bazı konuları tartışmak ve ortaya yeni çıkmış ve çıkması muhtemel sorun alanlarına yönelik bilgi ihtiyacını karşılamaktır. Bu kapsamda bu eserin ülkemizde sosyal hizmetin yeterince odaklanmadığı yeni dünya düzeninde sosyal inovasyon, ambulans sosyal hizmeti, teknolojik sosyal hizmet, transnasyonel sosyal hizmet, çevrimiçi sosyal hizmet, küreselleşme, teknolojik yaşam ve gelişmeler, ekolojik tahribat ve iklim değişikliği, pandemi, uzaktan sosyal hizmet eğitimi, yeni aile modelleri ve savaşlar gibi pek çok sorun ve uygulama alanına ışık tutması amaçlanmaktadır.
Kendini sosyal hizmet mesleğine adayan öğrenci, akademisyen ve meslek heyecanı olan herkese fayda sağlaması dileğimizle…