Kamu Yönetimi, bir ülkedeki halkın bütününe ait işlerin sevk ve idaresi anlamına geldiğinden dolayı icra edilen işlerin belirli ilkeler doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Kamunun idaresinde öne çıkan bu ilkeler yönetimde bütünlüğü, verimliliği ve kaliteyi sağlamakta, sorunları en aza indirgemektedir.
Kamu yönetimi kavramını yapısal anlamda ele aldığımızda, egemen ve meşru gücü temsil eden devletin, örgütsel görünümü karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada siyasi bir boyut kazanan kamu yönetimi, insanların ortak ihtiyaçlarının karşılanması, kamusal mal ve hizmetlerin üretim ve yönetimi süreçlerindeki kurumsal yapı ve işlevlerin toplamını oluşturmaktadır. Bu yapı aynı zamanda devlet ve toplum düzeninin de temel dayanağıdır.
Bu çalışmada kamu Yönetimi ile ilgili temel kavramlar incelenmiş, dünyada ve ülkemizde alan ve disiplin ile ilgili gelişmeler dikkate alınarak doğru kararlar alabilen, kamu hizmetlerinin demokratiklik ve etkinlik ilkelerine göre yürütülmesini sağlayan, ihtiyaç ve beklentileri karşılayabilen, güçlü bir yönetim oluşturmanın yol ve yöntemleri üzerinde durulmuştur.