Yazar bu eserinde inşaat biliminin yenilikçi yanını ele almıştır.
Bu bağlamda geçmiş süreçten günümüze detaylı bir değerlendirme yapmıştır. Kavramsal bir tartışma da denenmektedir. Buradan hareketle ulaştırma, inşaat mühendisliği, kent, mimari ve ilgili disiplinler üzerine tahliller de yapılmaktadır. Türkiye'nin teknolojideki yeni hamleleri, planlamaları ve ülke kentlerinin karşı karşıya olduğu potansiyel imkân ve riskler genel çerçeveleri ile de paylaşılmıştır. Dolaylı yoldan da ülkenin ekonomik yükünün tamamının ve de coğrafi fırsatlarının bir fotoğrafı çekilmiştir. Akabinde ülkemiz merkezli olarak güncel verilere dayalı geniş çerçeveden çok yönlü bir bakış geliştirilmiş olup sonrasında yenilikçi unsurlar ana çerçeveleri ile ortaya konulmuştur.
Bu çerçevede otonom araçlar ve yüksek hızlı demiryollarında kat edilen mesafeler ve gelecek öngörüleri paylaşılmıştır. Bunun devamı olarak kitapta münhasır olarak yüksek hızlı demiryolları ve otonom araçlara ayrılan bölümler bulunmaktadır. Ayrıca havayolu ile demiryolunun rekabetçiliği üzerine analizler verilmiştir. Kitapta sürdürülebilirlik unsurunun inşaat ve çevre disiplinleri dâhilinde uygulamaları ortaya konulmuştur. Son olarak da bir kent içi raylı sistem türü olaraktan metroya ayrılan bir bölüm de bulunmaktadır.
Yazarın 7.kitabı olan Yenilikçi Teknoloji Bağlamında İnşaat Bilimi ulaştırma merkezli olarak, sürdürülebilirlik ekseni dâhilinde yenilikçi girişim ve projeleri değerlendirmektedir.
Cağaloğlu Akademi olarak Ülkemizin daha ileri seviyede gelişim göstermesi için yeni eserler ve projeler üreterek katkı sağlamaya devam edeceğiz başarılar temenni ediyoruz Cağaloğlu Yayınevi / Cağaloğlu Akademi