"Yemek, bireyin en temel gereksinimi olduğu kadar toplumsal, hatta ulusal kimliğin oluşturucu öğelerinden biri olarak da nitelendirilebilir. Bu nedenledir ki, yemeğin toplumsal süreçlerle değişim ve gelişimi gelenek oluştururken, onu aynı zamanda sanat katına da yükseltti. Yemek sanatı, binlerce yıldır değişik amaçlarla, farklı açılardan değerlendirildi. Bu çabalar bugün de sürüyor tabii. Yemeğin yeryüzü kültürünün vazgeçilmez bir halkası olduğunun kavranmasında bu çabaların payının çok büyük olduğuna inanıyorum. Konuyla ilgili akademik çalışmalar, bilimsel incelemeler bir yana, bugün yalnızca yemek tariflerini içeren kitapların sayısı bile binlerle ifade edilebilecek rakamlara ulaşmıştır. Ancak, insanların ev dışında, gerek tek başına, gerek aile olarak, gerekse daha kalabalık gruplar hâlinde yeme ve içme gereksinimlerini karşılayan yiyecek içecek hizmetleri sektörünün tarihsel evrimine ışık tutacak yeterli inceleme olmadığı gibi, günümüzde üstlendiği misyonu yansıtacak çalışmalardan da yoksunuz. Tam yirmi yıl boyunca toplu yemek hizmetleri sektöründe görev yapan biri olarak, bu tür çalışmaların eksikliğini hep duydum. Böyle bir kitabı hazırlama düşüncesi de özellikle, duyduğum bu eksiklikten kaynaklandı. Kitapta incelenmekte olan zamana ve sözü edilen kişiye ait yemek tarifleri bulacaksınız. Bu kitap değil de, tarifler "ot yoldurdu". Hepsi tek tek denendi. Anlatımları günümüze uygun hâle getirildi ve sizlerin beğenisine sunuldu."