Bu kitap bir hayal ürünü değil, hayat ürünü olarak yazılmıştır.
"Toplum içinde biz kaybeden taraf olduk, kayıplarımızı başka gençler yaşamasın istiyoruz." diyen hükümlü gençlerin tamamen gönüllülük esasına dayanarak, kendi yaşantılarından yola çıkarak birlikte oluşturduğumuz 'YOL AYRIMI' isimli interaktif oyunumuzu proje haline getirerek toplumsal bir sorun haline gelen şiddet, madde bağımlılığı sorunlarının önüne geçebilmek adına lise öğrencilerine interaktif olarak sunulmuştur.
Bilinmezlerin dünyasına girerken, kırılmış parçalanmış hayat hikâyeleri ile karşılaştık. Hükümlü gençler kendi yaşadıklarını yaşıtları yaşasın istemiyorlardı. Yaşadıkları, yaşattıkları pişmanlıklarını yol ayrımına gelen tüm gençlere göstermek istediler. Hükümlü gençlerle birlikte çıktığımız yolda binlerce lise öğrencisine ulaştık.
Kitapta hükümlü gençlerin drama eğitimi sonrası içinde bulundukları durumlarını anlatan mektuplarını, sahne heyecanlarını, hükümlü gençleri izleyen lise öğrencilerinin çıkış biletlerine yazdıkları yardım taleplerini bulacaksınız. Aynı zamanda gençlik sorunları ve gençlerin suça itilme nedenlerine de değinildiği kitabın bir diğer amacı da alan ile ilgili çalışmalar yapan eğitimciler ile paylaşmak ve 'Yol Ayrımı' isimli interaktif tiyatro oyununu Türkiye genelinde uygulamak isteyen eğitimcilere ulaştırmaktır.
Ülkemizin geleceği, gençlerimizdir. Bu gerçeğe sırt çeviremeyiz. Gecikmiş değiliz. Hiç olmazsa bugünden başlayarak, gençlerimize hiçbir çabayı küçük görmeden, ulaşılmaz zırhına bürünmeden, içtenlikle bir şekilde elimizi uzatmalıyız ki, onlardan da aynı yakınlığı görebilelim.
'Yol Ayrımı' isimli interaktif tiyatro bunu başardı. Bu başarıyı alanda çalışan eğitimcilerinde yakalaması adına oyunumuzu kendi okullarında uygulamalarını diliyoruz.