JOSEPHINE TEY: 1896 yılında Inverness, İskoçya'da doğdu. Asıl adı Elizabeth Mackintosh'tur. 1920'lerden itibaren İskoç gazetelerinde hikâyeleri ve şiirleri yayımlandı. İlk dedektif romanını Gordon Daviot mahlasıyla kaleme aldı. The Man in the Queue adındaki bu romanı, Brisena adını verdiği daktilosuna ithaf etmiştir. Sonrasında kendine Josephine Tey mahlasını uygun gören yazar, bu isimle yedi kitap daha yazdı. Polisiye kitabı Zamanın Kızı, Polisiye Yazarları Birliği tarafından en iyi polisiye romanı seçilmiştir. Ömrü boyunca medyadan uzak duran Tey, 13 Şubat 1952'de öldü.
SERKAN TOY: 1996 yılında Konya'da doğdu. 2017 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümüne başladı. Jack London, Charles Dickens, F. Scott Fitzgerald ve çoğu çağdaş başka edebiyatçıların eserlerini Türkçeye çevirdi.
Hayal gücünüzü esir alacak ve bildiğiniz her şeyi sorgulamanıza yol açacak tarihsel bir yolculuk:
Zamanın Kızı.
Yatağa mahkûm olan dedektif Alan Grant, sorgulayıcı zihninin boş durmaması için kendini meşgul edecek bir şeyler bulmayı ummaktadır.
Geçmişin arşivlerinde teselli arayan Grant, onu uyanık olduğu her an oyalayabilecek bir gizeme rastlar, tarihi yeniden şekillendirebilecek bir gizeme… Plantagenet Hanedanlığı etrafındaki çözülememiş bir vakayla ilgilenen Grant, III. Richard hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak için zorlu bir arayışa girer. Richard'ın acımasız bir katil olarak tasvir edildiği hikâyeyi reddederek arşivlere dalar, kanıt parçalarını dikkatlice birleştirir ve egemen fikre cesurca meydan okur. Grant, geçmişin derinliklerine daldıkça yüzyıllar boyunca devam eden bir komploya ulaşır. Her keşifle birlikte gizli ittifaklar, rekabetler ve sırlar ortaya çıkar. Tarihin gerçekleri, yeniden yazılmak üzeredir. Polisiye Yazarlar Birliği tarafından gelmiş geçmiş en iyi polisiye roman seçilen Zamanın Kızı'nda, Josephine Tey tarihi kurgu ile polisiyeyi harmanlayan, içinden çıkılması zor bir ağ örüyor.