Ünlü mutfak yazarı Jale Balcı ve zeytinyağı tadım uzmanıMüge Nebioğlu'dan zeytin ağacı ve zeytinyağının öyküsü…
Bu kitapta 4000 yıllık öyküsü olan zeytin meyvesinin ve zeytinyağıüretiminin ilginç ve öğretici serüvenine tanık oluyoruz.
Renkli fotoğraflar eşliğinde zeytin üretimi, zeytinyağının işlenmesi,üretim sonrası saklanması ve depolanması bilgileri, zeytinyağı tadımrehberi eşliğinde veriliyor.
Jale Balcı'dan zeytinyağıyla hazırlanan özel tariflerin de yer aldığıkitapta, ayrıca zeytinyağının sağlığa yararıyla ilgili bilgiler debulacaksınız. Son bölümde ise butik zeytinyağı üreticilerinin konuylailgili sorulara verdikleri yanıtlar yer alıyor.
İki uzman tarafından hazırlanan Zeytinyağı kitabı, hem üreticilerin hemde tüketicilerin vazgeçilmez rehberi, damak tadı meraklıları için özel birbaşvuru kitabı olacak.