Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda Siparişleriniz 24 Saatte Kargoda

Zootekni II - Küçükbaş ve Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği

Nüfus artışı ve beslenme sorunu bütün Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de üzerinde önemle durulan konulardan biridir. İnsanların dengeli beslenmesinde hayvansal kaynaklı besinlerin önemli bir yeri vardır. İnsanlar tarafından tüketilen hayvansal besinlerin önemli bir bölümü koyun ve keçi (küçükbaş) yetiştiriciliğinden sağlanmaktadır. Birçok bölgede meraların sığırcılıktan çok küçükbaş yetiştiriciliği için elverişli olması, halkın beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak koyun-keçi eti ve sütüne talebin daha fazla olması gibi nedenlerle; Türkiye'de küçükbaş yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır.Koyun ve keçi varlığı yönünden Dünya ülkeleri arasında ön sıralarda olan Türkiye et üretiminin; yaklaşık %8.88'i koyun, %3.33'ü keçi yetiştiriciliğinden (küçükbaş olarak toplam %12.21); süt üretiminin ise %6.5'i koyun, %2.53'ü keçi yetiştiriciliğinden (küçükbaş olarak toplam %9.03) elde edilmektedir (DİE, Tarım İstatistikleri Özeti 2018). Bu da halkın beslenmesi ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Koyun, keçi ve kanatlı yetiştiriciliği alanındaki bu kitap, hayvan yetiştiriciliği ile ilgili lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim yapan öğrencileri, sahadaki teknik elemanları, yetiştiricileri ve ilgilileri bilgilendirmek amacıyla yazıma alınmıştır. Değerli bilim adamları ve ilgililerin olumlu ve olumsuz tepkilerine açık olduğumuzu ve bu alanda katkıda bulunma dileklerimizi bildiririz.

Devamını Oku
Ürün stokta bulunmamaktadır.
Havale/EFT ile 313,11 TL
Hızlı Gönderi
Güvenli Alışveriş
İade ve Değişim
Benzer Ürünler
Yükleniyor...